מסעדת פורלין הוותיקה, מרחוב הירקון נסגרה החודש עקב הריסת המבנה בו שכנה, ואנשי פורלין שכמובן ידעו על כך זמן רב מראש פותחים כעת את איטלקייה בתחנה, מסעדה איטלקית שנפתחה במתחם התחנה השוקק, סמוך לנווה צדק. על איטלקייה בתחנה אחראים ליאור בן עדי המנהל, ואמיר מרקוביץ' השף, שרכשו את פורלין בת ה-18 לפני שש שנים וכעת הגו מסעדה איטלקית, שונה לחלוטין מהצרפתית של רחוב הירקון: "כשהבנו שתמה תקופת פורלין עקב ההריסה, הגענו למתחם התחנה כדי לראות אולי אפשר להעביר את פורלין לפה", מסביר בן עדי, "המקום פשוט נראה כמו פיאצה איטלקית מופלאה, ואמרנו לעצמינו שמסעדה צרפתית לא תשתלב פה, ואיטלקית תוכל להיטמע במתחם בהצלחה, אפילו גלידה איטלקית יש לנו פה בסמוך", הוא מחייך מצביע על סניף וניליה השכן, "אמיר מרקוביץ' השף עשה בעצם את ההתמחות שלו בצרפת במסעדת לה בוקינסט של השף גי סוואה, מסעדה מעוטרת כוכבי מישלן, שבעצם היא מסעדה קורסיקאית כך שהמעבר שלו בין המטבח הצרפתי לאיטלקי הוא די חלק".
ברוסקטת אנשובי של איטלקיה בתחנה (צילומים: רותם דרוב)
באיטלקייה בתחנה מגישים מטבח דרום איטלקי עם התמקדות במאכלי ים, שהיא ההתמחות של מרקוביץ', אפשר למצוא מנות איטלקיות קלאסיות כמו מלון ופרשוטו (32 ₪) וגם ארטישוק סיצילאני מושרה בתוך מרינדה סודית (30 ₪) יש גם תמנוני פלרמו – פרוסות זרועות תמנון עם ארטישוק, זיתים וצנוברים (48 ₪) וגם קלאמרי מלאנזנה – טבעות קלאמרי עם בצל, עגבניות מיובשות על חצי חציל עם יוגורט ונענע (42 ₪) יש גם מגוון של פיצות החל ממרגריטה (50 ₪) וכלה בפיצת פירות ים מפונפנת (70 ₪), לעיקריות יש מגוון של דגים כמו פילה לברק ודניס (96-98 ₪) וניוקי סרטנים כחולים (86 ₪), במקום יגישו בעתיד בראנצ'ים ובינתיים יש עסקיות בטווח השעות הרחב בין 12:00-18:00. "לפני שפתחנו את המסעדה יצאנו לסיור קולינרי בדרום איטליה" מסביר בן עדי, "לא במטרה להעתיק מנות ספציפיות, אלא יותר להבין את חומרי הגלם האיכותיים, הגבינות, העגבניות והשמן זית, וגם כדי להבין טוב יותר איך אפשר להעתיק את האווירה המופלאה של איטליה לנווה צדק". איטלקיה בתחנה – מתחם התחנה נווה צדק. טלפון 03-5222664, שעות פתיחה א'-ש' 09:00-24:00
(מתוך טיים אאוט 10/6/10)
מלון עטוף בפרושוטו של איטלקיה בתחנה
ללמוד לבשל בסגנון איטלקי ולהגיש את הצלחת בסגנון איטלקי זה לא קשה, הרי יש היום מלא קורסים, ספרים ואתרי אינטרנט - הבעיה הרצינית שצריך להתמודד איתה במסעדה היא לגרום לאווירה איטלקית במטבח, בבר ובשולחנות שממש תהיה חלק מחווית האכילה..
השבמחקכלי מטבח