יום שבת, 5 ביוני 2010

שוק המרינה

מסעדת מרקט ארנה שנפתחה על המרינה בהרצליה, רוצה להביא את מטבח אגן הים התיכון אל הים התיכון, המסעדה נפתחה על ידי קבוצת המשקיעים ש.ב.ע בראשות היזם צפריר גינסברג, כשבבעלותה מרכז האירועים קסיופאה, גם הוא במרינה, ורשת פאפאגיו.
המסעדה בעצם נפתחה במקום סניף פאפאגיו שפעל במקום כשהיא מצוידת במרפסת רחבה המשקיפה אל הים והמרינה היפה, ועל בניית התפריט הופקד גאי הראל שהיה השף בפועל של מסעדת ארקדיה בניצוחו של עזרא קדם. "זוהי מסעדת שוק" אומר בבי סלוצקי מנהלת המסעדה, "לקחנו את ההשראה ממסעדות שווקים אחרות לאורך חופי הים התיכון, כשהקונספט מתחלק לשניים, יש את ה"טעימות" ואת התפריט המרכזי, הטעימות הן בעצם מנות קטנות שמגיעות לשולחן ומתוכן בוחר הסועד מה בא לו, בכוונה לא קראנו לזה טאפ'ס או מזאטים כדי לא לשייך את זה למטבח ים תיכוני כזה או אחר".
מתוך מגוון הטעימות שאפשר לבחור תמורת 15 שקלים ניתן למצוא סלק צלוי עם אגוזים, טרטר סינטה על טוסט, קרם חצילים, סינטה כבושה, סביצ'ה דג ים ופלפלים קלויים עם שום. בתחום המנות העיקריות יש אנטריקוט עם ירקות בגריל במשקל 300/500 גרם (110/145 ₪) ניוקי עם עגבניות טריות ושעועית ירוקה (48 ₪) דגים קטנים ומטוגנים (65 ₪) וגם תבשילי קדרה כמו קציצות בקר וכבש עם גרגרי חומוס, חצילים ורכז רימונים (62 ₪). "כל האוכל שלנו הוא עונתי וטרי, בדיוק כמו בשוק" מדגישה סלוצקי, "מה שלא יהיה טרי ובעונה לא יכנס לתפריט".מרקט ארנה – קניון ארנה, מרינה הרצליה (קומה ראשונה). טלפון 09-9564000 שעות פתיחה א'-ה' 12:00-24:00 ו' 12:00 עד שעתיים לפני כניסת השבת, מוצ"ש שעה אחרי יציאת השבת עד 24:00. כשר. (פורסם בטיים אאוט, 3/6/1010)רותם דרוב

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה