יום ראשון, 6 ביוני 2010

שותים אתכם

מחירי הבירות בברים תמיד היו גבוהים בעיר הזו, אולי עקב העובדה שבלייני העיר מתפננים על שליש בירה במשך ערב שלם כאילו זה קוקטייל חזק, להבדיל מהקולגות שחוגגים בצ'כיה, גרמניה ואנגליה ומפרקים שם ליטרים של בירה בלי למצמץ, מה שלא משאיר ברירה לבעלי הבית בישראל אם הם רוצים גם להרוויח על העסק שלהם.
אם בעבר התרגלנו שמחיר בירה צוננת מטפס להפרש של 300% יותר בבר מאשר בפיצוציה (7 ₪ לעומת 21 ₪ מחיר שמקובל על כולם) נראה כאילו באזור נמל תל אביב, מרשים לעצמם החברע'ס למתוח את הגבולות טיפה יותר, "במוצ"ש האחרון הלכתי אני וחברתי ל'גזוז' בנמל", מספר יונתן רודסבסקי, "הזמנתי מהבר שני בקבוקים של גולדסטאר והושטתי לברמן שטר של 50, התכוננתי כבר להשאיר לו את העודף כטיפ, אבל להפתעתי הוא ביקש ממני עוד שלושה שקלים, כלומר מחיר לזוג בקבוקי גולדסטאר טיפס ל-53 שקלים, 26.5 שקלים לאחד! מדברים הרבה בעיר הזו על שכר הדירה הגבוה או החניה, אבל אם אני לא יכול להתפנן בכיף עם בירה בים, זאת בעיה חמורה בדיוק כמו האחרות", יש לציין שביום יום גזוז עובדת כמסעדה ומחיר בקבוק גולדסטאר נמכר בה תמורת 18 שקלים, ובערבי הסופ"ש נהפכת המסעדה לבר, אז גם מחיר הבירה קופץ.


בתמונה - חשבון על סך 160 ש"ח



תומר, בליין עירוני וחובב בירה ביקר בשבת האחרונה, ארתור הוא מתחם רחב המציג את עצמו כבר אירי וגן בירות גרמני עם מבחר מעורר קנאה של בירות מחבית, ושוכן בהאנגר 23 במרכזו של נמל תל אביב. "כאשר ביקשתי לראות תפריט בירות מלבד זה של האוכל נתבשרתי כי לא קיים כזה", הוא מספר, "בירור קצר אצל הברמן העלה ששליש ברבר, בירת אייל בלגית עולה כאן 36 שקלים, מחיר שבמקומות אחרים יספיק לך לחצי ברבר".
אז נכון, סביר להניח שאוצר מפעלי ים, החברה ששיקמה את נמל תל אביב למתחם מדהים, כזה שמשוויצים בו בפני אורחים מחו"ל, לוקחת שכר דירה גבוה מבעלי העסקים שמבחינתם תלויים בעיקר בעונה החמה בכלל ובסופי השבוע בפרט, כדי להחזיר את ההוצאות. והמציאות העסקית האכזרית גורמת למספר לוקיישנים בנמל להיפתח ולהסגר שוב ושוב כל פעם תחת שם וקונספציה אחרים. לעת עתה נתנחם בזה שהשקיעה והלחות עדיין לא עולים כסף, ותמיד אפשר להיזרק על המזח עם ציידנית קטנה מלאה בבירות שקנינו במכלת

מגזוז נמסר כי המקום נהפך לבר בסופי שבוע והמחירים משתנים בהתאם, תיצור איתך קשר מיד מי שמטפלת ביחסי הציבור במקום ותיתן לך תגובה מסודרת" התגובה המסודרת מעולם לא הגיעה
מארתור נמסר כי אלו המחירים הנהוגים בנמל, כרגע אין לנו תפריט בירות כי הוא בדפוס, ואנחנו גם לא זוכרים אותו בעל פה". מה שלא מפריע למקום לעבוד ולהמשיך למכור בירות.
רותם דרוב (פורסם בטיים אאוט 3/6/2010

2 תגובות:

  1. המחירים בברים בנמל היו ונשארו בלתי סבירים. והפראיירים שבאים, נדחקים ומסכימים לשלם מחירים מופרזים, רק הולכים ומתרבים.

    השבמחק
  2. חוסר ידע והרגל ישן
    אני בתור אדם שייווצצא ומבלה עקב שעמום מתמשך ש"החברה מפילה עליי" מוצא עצמי משלם סכומי עתק על אלכוהול, חברי הטוב לתקופה זו.. ומה שמצחיק עם הברים גם הפיצוציות הצטרפו למסיבה עם העלאת מחרי הבירות בכך שהם מספרים סיפורים על העלאות מיסים של האלכוהול וכו וכו..
    ונאמר שאני אפסיק את צריכת האלכוהול והעבור לסיידר תפוחים, זה לא נגמר כאן הטמאות ממשיכה וממשיכה והרצון לחיי מותרות והוליווד שכבר כאן ממשיכה

    השבמחק