מתחם החווה בפארק הירקון, סמוך לשבע תחנות הוא פנינה עירונית מופלאה. המקום שהוקם לפני שבעים שנה שימש כל השנים כחווה לימודית לתלמידי בתי הספר של הסביבה על שטח רחב ידיים של שבעים דונמים, ומי שלא הזדמן למקום בתור תלמיד, היה יכול לגדול בשיכון וותיקים הסמוך וכלל לא לבקר בה. לפני שנה וחצי החליטה עיריית תל אביב, שהשטח נמצא בבעלותה, שהגיע הזמן לפתוח את החווה לקהל הרחב, עם פינות חי ונוי, סדנאות לילדים ועוד המון פעילויות.כל מה שהיה חסר בחווה זה מקום נחמד להתרווח מתחת לעצים, עם מזג האוויר המופלא שכמו מנותק מגוש דן המהביל.
לשם כך נפתחה גרלינדה – מעין טאפס בר עם שולחנות עץ נמוכים מצד אחד ושולחנות קק"ל מפוזרים בין העצים מצד שני. את גרלינדה פתחו עדי הל וניר צוק שלא ממהר לפתוח מקומות מחוץ ליפו מכורתו. "צריכים להבין שניר צוק הוא לא העניין פה", מסביר הל עם התנסות ראשונה בעולם המסעדנות, לאחר שעבר בין הקיצוניות של תחום הלוגיסטיקה והשיווק לתחום של ענייני הרוח כמו הקמת מרכז אומ למדיטציות בכרמל בצוותא עם רפיק (תמיר) קמחי, "הקהל לא צריך לחשוב שגרלינדה היא איזו שלוחה יפואית של מתחם צוק, לא ברמת המנות ובטח לא ברמת התמחור, העיקרון שמנחה אותנו הוא שאף פעם מקומות שמספקים זולה נחמדה מתחת לעצים, לא יודעים לתת שירות או קולינריה כמו שצריך, ובאנו לשנות את המצב הזה".
את הל הכיר צוק דרך חבר משותף, ולאחר שהכירו בחר הל להתחתן במתחם צוק, יום אחד גרר צוק את הל לרמת גן להראות לו את החווה שיצאה במכרז למסעדה והשניים החליטו לצאת לדרך כשהם משפצים את המקום במו ידיהם במשך שלושה חודשים. בתפריט הקליל שמכיל מנות שיוצאות מטאבון "שמריחים למרחוק" אפשר למצוא פוקצ'ה עשבים (15 ₪) פיצה קלאסית (35 ₪) וגם חציל עם טחינה (25 ₪), יש גם פלטת גבינות עזים ממחלבת בוטיק (55 ₪) ועלי גפן ביוגורט וצ'ילי או אנשובי עם עגבניות ובזיליקום (19 ₪)."אנחנו לא באנו עם בשורה קולינרית מרעישה" מסביר הל, "סך הכל אנחנו רוצים לקחת חומרי גלם טובים ולהתייחס אליהם בכבוד וזהו". גרלינדה – מתחם החווה החקלאית פארק הירקון - הכניסה מרחוב רוקח ברמת גן, מול בית מספר 74. טלפון 03-5755162 שעות פתיחה א'-ה' ש' 17:00-לקוח אחרון, ו' 18:00 עד לקוח אחרון.
רותם דרוב
(פורסם בטיים אאוט 3/6/2010)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה