יום שני, 5 ביולי 2010

לכבוד הקיץ שהגיע - נקניקיה, ים וגלידה

על הדק המדהים שצופה לים בהרצליה, סמוך למגרשי הטניס, היכן ששכנה בעבר מסעדת טרסה נפתחה גזוזטרה, מסעדת חוף חדשה. על המסעדה אחראים המסעדנים והיזמים גורן טסה (לבן, מצדה, אונו) וצביקה עשת (ביץ' בר), וכן קבוצת המשקיעים שבבעלותה הטראסק והקלרה בתל אביב. כאשר על תפריט המקום הפקידה הקבוצה את השף איתן מזרחי, לשעבר השף של רשת המלונות הולידי אין וכיום אחראי על כל תחום המזון במלון הבוטיק לאונרדו ברמת החי"ל.את גזוזטרה מנהל עמרי אייזנשרייבר-פן שמסביר על הקונספט של המקום, "לקחנו קצת רעיונות ממסעדת אי זוגי של איתן מזרחי במלון לאונרדו" הוא מסביר, "מנות שגודלן הוא בגודל מנה ראשונה פלוס, שתמחור הוגן שמאפשר לזוג או לחבורה להזמין יותר מנות ולחוות יותר טעמים, הערך המוסף של המקום, מלבד היותו בעל הנוף הכי יפה בארץ זאת הכשרות שחשובה לקהל גדול באזור. מלבד זאת האווירה לא מחייבת, אפשר להיכנס מהחוף עם כפכפים ולהתרווח על הספות עם בירה טובה ומהו לנשנש, ואפשר לסעוד במקום בשולחנות ובלבוש ערב מחייב, לפתוח בקבוק יין וליהנות מארוחה שלמה".התפריט מכיל גזרת סושי שלמה כמו רול סלמון סקין (46 ₪) או פנקו סלמון ואבוקדו (46 ₪) וגם מנות שנעות על התפר בין המטבח המזרח תיכוני כמו לחמג'ון בשר או חצילים (36 ₪) והצפון אפריקאי עם נקניקיית מרגז שמוגשת על סלט פאטוש ותפוזים (36 ₪). מלבד זאת גם למטבח האירופי יש נציגות עם פיש אנד צ'יפס (39 ₪) וכבד אווז צרוב בלחמניית בריוש (36 ₪)."הקו הקולינרי בגזוזטרה הוא שאין קו קולינרי" מחייך השף איתן מזרחי כשהוא נדרש להסביר את האקלקטיות בתפריט, "יש רק רצון לפנק את הלקוחות, שיהיה להם טוב ולהגיש להם רק דברים טובים בלי להתפשר על חומרי הגלם, שאנשים יוכלו לטעום הרבה מנות, בקיצור לעשות כייף מהאוכל".


גזוזטרה - רמת ים 100 הרצליה, טלפון 09-9548806/08 שעות פתיחה א'-ה' 12:00-24:00 ו' 12:00 עד שעה וחצי לפני כניסת השבת, ש' – שעה אחרי יציאת השבת עד 24:00


ובנתיים במתחם הנמל בתל אביב שמאכלס בתוכו פיצריות, וגלידריות ואפילו גלידרייה משולבת בפיצרייה. סקנדל, גלידרייה נוספת שמשלבת בתוכה פיצרייה נפתחה שבוע שעבר , מאחורי בית שילב, והיא שייכת לשחף טנצר, תעשיין מזון שבבעלותו מחלבת כפר תבור, ויוחאי בן זיכרי טכנולוג מזון, "אין פה שום העתקה" מבהיר טנצר לגבי השכנים בנמל, "הקונספט של פיצרייה וגלידרייה קיים באיטליה עשרות שנים, והוא מייצר מקום נחמד לקחת אליו את כל המשפחה לסעוד במחירים נוחים". טנצר שראה במשך השנים ספקים שונים קונים ממנו חומרי גלם לייצור גלידות וגבינת מוצרלה לפיצריות החליט שגם הוא רוצה להיכנס לעולם המסעדנות ולשם כך הוא צירף את בן זיכרי כדי שיפתח עבורם את הקונספט, זוהי גלידה איטלקית בבסיסה שנמזגת מתוך מכונות של גלידה אמריקאית, "לגלידריות יש בעיה" מסביר בן זיכרי,"אתה מניח גלידה בוויטרינה במה שאמור להיות הקפאה, אם יש שמש על הוויטרינה המעלות עולות, אם אתה פותח או סוגר את מקרר הגלידות הטמפרטורות שוב עולות ויורדות, ובמשך הלילה הן נמצאות בטמפרטורה הכי נמוכה שלהם, כל זה הורס את הגלידה, הציבור לא יודע את זה, אבל גלידה היא מוצר שהכי טעים כשהוא טרי ובטמפרטורה אחידה, שינוי המעלות פוגם בה ולפעמים אפילו יוצר גבישי קרח בתוכה. מכונת הגלידה מסוגלת לשמור עליו בטמפרטורה אחידה כל השעות ולמזוג גלידה בדיוק בטמפרטורה הנכונה, את כל הטעמים אנו מייצרים במפעל בכפר תבור ומשנעים את הנוזל לפה, ורק אז מכניסים אותו למכונה כדי שייהפך לגלידה".בתפריט גלידות שמנת וגלידות מבוססות יוגורט כשכולן עומדות על 4% שומן, יש יוגורט טבעי, תות, פטל, בננה, טרמיסו וחמאת בוטנים, וגם קו לילי של טעמים, במיוחד לבלייני הנמל שיוכנס לתפריט מהשעה 23:00, כמו פיג'לינג, וויסקי ו-וודקה לימון. גלידה בוופל קטן תעלה 7 ₪, ובוופל גדול 14 ₪. יש גם פיצה אישית רגילה או עם תוספות (29,37 ₪) ומשפחתית רגילה או עם תוספות ( 59-69 ₪) וגם סקצ'טינה – מאפה שמוכנס לתנור הלבנים ומכיל גבינה ושוקולד ( 22 ₪)."אנחנו יודעים שהמחירים שלנו זולים, אבל זה לא בא על חשבון האיכות", מבהירים השניים "יש לנו תכנית עסקית מפורטת וגילינו שגם במחירים האלו ניתן להרוויח, משפחה יכולה לטייל בנמל ולסיים פה עם ארוחה לכולם בלי להוציא יותר מידי" אומרים השניים.


סקנדל - נמל תל אביב, האנגר 21 מאחורי שילב ורדיו תל אביב. טלפון 03-736787 שעות פתיחה א'-ה' 12:00-03:00 ו'-ש' 10:00-03:00


תל אביב מעולם לא הייתה קרובה לברלין כמו בקיץ הנוכחי. הטרנד העכשווי הוא נקניקיות גורמה שמכבדות את מה שמכניסים לתוכן, והשחקן החדש במגרש הוא מקס – דוכן נקניקיות שממוקם בתוך חלל קטן על אבן גבירול ומעוצב בסגנון רטרואי שיקי. את המקום פתח עדי בן דן, מסעדן משופשף שניהל את סניף הג'ירף בהרצלייה, מסעדות במזרח אירופה, והיה גם מנהל הרכש והתפעול של קבוצת ירזין (מוזס, קפה איטליה, טוני ווספה ועוד) וכיום הוא נותן ייעוץ עסקי וקולינרי ולמסעדות ומפיק תכניות בישול כמו המטבח ומאסטר שף. "הפריע לי שלרוב אוכל רחוב נמכר במקום סתמי במקרה הטוב, או בדוכן מלוכלך מיוזע ומוזנח במקרה הרע" הוא מספר, "החלטתי ללכת לכיוון של אוכל רחוב איכותי, שנעים לשבת בו עם קונספט טוב כדי לתת חוויה ללקוח, אני רוצה שאנשים ישבעו אצלי ב-30 ולא ב-100 שקל".לצורך כך גייס בן דן את כל ארסנל הניסיון שלו, יש לו מפעל קטן בצפון שמייצר לו את הנקניקיות. וגם המון שטויות מרצ'נדייז שעושות טוב על הלב כמו פריסבי-מקס שמחולק בחינם, תחינה חביבה להצטרף לקבוצה בפייסבוק, צנצנת מתוקים שמאכלסת סוכריות סוס וחטיף טוב טעם שנשכח מהאייטיז (3 ₪), והמון שלטים חביבים שנאספו ממפעלי מזון נטושים ושווקי עתיקות מהארץ ומהעולם.בתפריט יש נקניקיית עוף (18 ₪) נקניקיית בקר רגילה או חריפה (20 ₪) ועגל (22 ₪). יש גם צ'יפס זיגזג (אמרנו כבר אייטיז?) ותוספות כמו כרוב מבושל בבירה עם חזה אווז מעושן בתוספת מחיר של חמישה שקלים וצ'ילי קון קרנה בתוספת שבעה שקלים. ומהחבית שליש גולדסטאר או שנדי דובדבנים ב-12 ₪. "מבחינת התפתחות וסניפים אני הולך בעקבות האחים ירזין שפתחו שני סניפים לטוני ווספה וחמישה למוזס" מבהיר בן דן. "לא מתוכננים עשרות סניפים למקס, אולי עוד שלושה ארבעה שיעשו את העבודה כמו שצריך".

מקס – אבן גבירול 65 תל אביב, טלפון 03-5323121, שעות פתיחה א'-ד' 11:30-01:30, ה' 11:30-02:30, ו' 11:30 עד חצי שעה לפני כניסת השבת, ש' חצי שעה אחרי יציאת השבת עד 02:30. כשר.

(פורסם במגזין טיים אאוט 1/7/10, צילום מקס: אנטולי מיכאלו)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה